om Whitedot Norge

Innovativ utvikling og design er avgjørende faktorer for en uavhengig skiprodusents eksistens. I en industri som endrer seg raskt arbeider vi kontinuerlig med å forbedre våre modeller og bredden i vårt utvalg av ski. Ideen om Whitedot oppsto blandt skientusiaster. Målet var å utvikle det perfekte utvalg av frikjøringsski. Etter at det ble definert ideer for design, konstruksjon og prototyper, gikk drømmen over til virkelighet. 


Utviklingen startet med et prosjekt rettet mot Skandinavia, i samarbeide med bl.a. legenden Fred Syversen. Skiene fikk gjennom dette møte et tøft marked og ble testet i realistiske og tøffe omgivelser. Skiene fra Whitedot har fått en varm mottagelse og er allerede et varemerke som er godt innarbeidet og respektert i frikjøringsmiljøet. Dette har ført frem til et stadig voksende nettverk av distributører rundt om i verden. Whitedot lager i dag ski som dekker hele segmentet frikjøring. Med fokus på teknologi og utvikling har vi utvidet vårt utvalg med serien CarbonLite.

Vi flytter grenser med nye former og konstruksjoner

Vi er dedikerte, vi utvikler og tester i samarbeid med våre pro-ridere og har skapt et utvalg av ski som er enestående sammenlignet med alt annet du finner i fjellet dag. Vår drivkraft (foruten skikjøring) er ønsket om å skape noe nytt og å flytte grenser. 


Dette gjelder ikke bare vår tilnærming til fasong og spørsmål om camber, men også skienes konstruksjon og oppbygging.

Det handler om hva de er laget av og hva de er laget for

Vi eksperimenterer med nye og mer tradisjonelle materialerkombinasjoner. Vår utvikling av ski innebærer både etablerte og nye formuleringer av skiens oppbygging og materialbruk: Carbon, et materiale som er velprøvet og grundig testet. Aramid som bl.a. benyttes i skuddsikre vester og Flax, et fullstendig gjennvinnbart materiale som er lett, sterkt og med imponerende dempeegenskaper. 


Som et skimerke i vekst, tar vi oss tiden til å lytte til våre pro-ridere og våre kunder som faktisk bruker skiene. Vi er i stand til å gripe tak i ideer og innarbeide disse i ski som faktisk blir produsert. Om du under din ferd i fjellet kommer over ski som bærer navnet «Proto», er du ikke bare vitne til Whitedot som utvikler, men også Whitedot som lytter.